Organisatieadvies

Als bedrijf kunt u met verschillende organisatievraagstukken te maken krijgen. Bij al deze vraagstukken helpt Buro Noorderlingen.

Kwestie

Welke strategische richting wil je op? Hoe anticipeer je op de veranderende maatschappij? Hoe zorg je ervoor dat een cultuurverandering succesvol wordt doorgevoerd in je organisatie? En wat zijn de beste manieren om duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te realiseren? We begeleiden de verschillende processen binnen de organisatie en zorgen er zo samen voor dat je de juiste koers vaart.

Oplossing

Als Buro Noorderlingen zijn we ervan overtuigd dat de oplossing vaak verborgen zit in de eigen organisatie. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van procesbegeleiding in uiteenlopende organisaties, helpen we deze wijsheid boven water te krijgen en op basis daarvan vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarmee je bij ons terecht kunt, zijn onder andere:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van strategisch perspectief.

  Wij denken mee over wat je missie, visie en doelstellingen zijn, gevolgd door begeleiding bij de uitvoering. Door middel van creatieve werkvormen zoals brainstormsessies en interviews begeleiden we bestuurders en diverse stakeholders. Zoals bij het ontwikkelen van het beleid en welke impact dat heeft op de organisatie.

 • Het doorvertalen van nieuwe strategische plannen naar de werkvloer.

  We maken hierbij afspraken in kleinere teams, bijvoorbeeld over hoe zij het werk willen uitvoeren. Daarbij leggen we steeds de link tussen de verschillende lagen in de organisatie.

 • Ondersteuning bij cultuurontwikkeling, zoals het zelfstandiger functioneren van teams.

  Hierbij werken we vaak met ‘denktanks’ van mensen uit verschillende lagen in de organisatie. We bedenken samen wat er nodig en gewenst is voor de cultuurontwikkeling. Co-creatie en medewerkers vroegtijdig betrekken zijn hierbij vaak de sleutel tot succes.

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

  We denken mee hoe een dergelijk beleid in de organisatie past en hoe je het beleid kunt inzetten.

 • Het begeleiden van managementteams en stafbureaus bij specifieke vragen. Bijvoorbeeld over samenwerking, teamsamenstelling, taakverdeling, efficiënter werken of het organiseren van een nieuwe werkwijze.

We geven u de sleutel tot succes
Buro Noorderlingen gaat graag in gesprek over hoe we je organisatie met procesbegeleiding van dienst kunnen zijn. We bieden geen kant en klare plannen, maar stellen de juiste vragen. Zo helpen we jouw horizon te verbreden en te ontdekken waar binnen je eigen organisatie de kracht ligt. Op basis van een kort, maar concreet verslag kan je vervolgens aan de slag om de organisatievraagstuk aan te pakken.

Bewegen tot vernieuwing? Laten we samenwerken

Noorderlingen durven andere paden in te slaan.

 • Binnen 24 uur bericht
 • Gemakkelijk, snel en duidelijk antwoord
 • Open voor al uw vragen