Loopbaancoaching

In de huidige maatschappij hebben veel mensen moeite met het kiezen van de juiste baan. Er zijn immers keuzes te over! Maar wat zijn eigenlijk jouw kwaliteiten? En in welke baan komen deze het beste tot hun recht? In wat voor organisatie wil je graag werken? Buro Noorderlingen helpt het antwoord op deze vragen te vinden door middel van loopbaancoaching.

Kwestie

Loopbaancoaching kan op vele momenten en om verschillende redenen worden ingezet. Bijvoorbeeld wanneer de organisatie verandert of bij belangrijke gebeurtenissen in je leven. Misschien wil je doorgroeien naar een hogere functie of ben je toe aan een compleet nieuwe uitdaging in een ander vakgebied. Het kan ook zijn dat alles prima gaat, maar dat je behoefte hebt aan ondersteuning in het behouden van de goede balans.

Oplossing

Buro Noorderlingen werkt aan carrièremanagement in de breedste zin van het woord. We bieden coaching en supervisie om je huidig functioneren naar een hoger plan te tillen en begeleiden je bij een nieuwe stap in carrière of outplacement.

Loopbaancoaching begint met een heldere vraagstelling. Vanuit deze vraag, die we samen met jou (en je werkgever) formuleren, werken we aan concrete doelstellingen en resultaten. Hierbij staan je eigen unieke talenten centraal. Samen gaan we op zoek naar hoe je deze talenten optimaal kunt benutten. Soms is dat een hele puzzel, maar die lossen we graag samen op. Dat kan bijvoorbeeld met de hulp van een persoonlijke analyse en verschillende testen. Onderwerpen als je normen en waarden, de keuzes in je loopbaan en je toekomstwensen spelen hierin een belangrijke rol.

Wanneer de vraag helder is en we de nodige inzichten over uw persoonlijke ‘ik’ hebben gevonden, kijken we naar de vervolgstappen. Misschien biedt een training uitkomst of besluit je je leidinggevende capaciteiten te willen versterken. Indien nodig helpen we graag bij concrete sollicitatieactiviteiten. Zo ondersteunen we je bij het ontwikkelen van een actuele brief of curriculum vitae en bij het solliciteren via sociale media. Ons uitgebreide netwerk biedt mogelijkheden om je te oriënteren op andere werkplekken, wat regelmatig leidt tot nieuwe inzichten en mooie kansen. Wat het vervolg ook is, het doel blijft altijd het vinden van datgene waardoor je intrinsiek gemotiveerd wordt: dat waar je écht gelukkig van wordt!

Onze methoden

Bewegen tot vernieuwing? Laten we samenwerken

Noorderlingen durven andere paden in te slaan.

  • Binnen 24 uur bericht
  • Gemakkelijk, snel en duidelijk antwoord
  • Open voor al uw vragen