Over ons

Wat doen we en wie zijn we?

Wat doen we?

Omdat we goed weten wat de context van de opdracht(gever) is kunnen we op maat de juiste (mix van) interventies aanbieden. Naast onderstaande aandachtsgebieden zit profilering in de markt ook op werkwijze: Betrokken, hoge kwaliteit, komen tot de kern en komen tot keuzes. Persoonlijk, nabij en kleinschalig.

Pijlers in onze dienstverlening zijn:

  • Vitaliteit en re-integratie

  • Persoonlijke- en loopbaanontwikkeling

  • Leiderschapsontwikkeling

  • Leiderschap

  • Organisatieontwikkeling

Ons team

Jos Buis

Jos is werkzaam als organisatieadviseur, loopbaancoach, trainer en ZKM coach.

Sietsche Nieuwenhuis

Sietsche werkt als organisatieadviseur, loopbaancoach en trainer.

Jasper Hollenbeek Brouwer

Jasper is werkzaam als organisatieadviseur, loopbaancoach en trainer.

Berber Veenstra

Gespecialiseerd in (loopbaan)coaching, bedrijfsmaatschappelijk werk, begeleiden en adviseren bij implementatietrajecten.

Evelien Andriesse

Evelien werkt als (team)coach, procesbegeleider, systemisch adviseur, bedrijfsmaatschappelijk werker en trainingsacteur.

Hiltje Hof

Gespecialiseerd in coaching, loopbaancoaching, ZKM, verzuim- en re-integratiecoaching bij stress, burn-out en kanker, interim HR-advies, organisatieadvies t.b.v. duurzame inzetbaarheid.

Claudia ter Veen

Bij Buro Noorderlingen werk ik als coach, loopbaanbegeleider en procesbegeleider. M’n loopbaan ben ik in het basisonderwijs begonnen. Daarna ben ik me steeds meer gaan richten op het begeleiden van -jong- volwassenen. In het bedrijfsleven en ook in de zorg en welzijn was ik lange tijd werkzaam als adviseur, trainer – coach en leidinggevende. De laatste jaren ontwikkel en implementeer ik werkwijzen om mensen in de praktijk succesvol -erkend- te laten leren. Het creatieve proces, samenwerking, doorzetten en borgen bij begeleiders vind ik uitdagend. Mijn stijl is praktisch en resultaatgericht, direct, aansluiten bij waar iemand staat, met humor aan de slag, spiegelend. Om in werk uitdagingen aan te kunnen en plezier te hebben, is het belangrijk eigen waarden te kennen. Het helpt bij keuzes maken en grenzen aangeven. Hier gaan we samen naar op zoek. Ik ben betrokken op het proces van de ander (-en), help bij bewustzijn op eigen gedrag en gevolgen. Ik daag uit om regie te pakken en te behouden. Ik krijg zelf veel energie van coaching en procesbegeleiding, ik ben nieuwsgierig wat anderen beweegt en hoe iets aangepast kan worden zodat het wel werkt. Hoe borg je vervolgens het nieuwe evenwicht. Als echte Noorderling vind ik het belangrijk dat het zinvol is en van waarde blijft.

Tjalda Postma

Gespecialiseerd in systemisch coaching, coaching, organisatieadvies, service excellence, loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, proces- en projectmanagement, leren en ontwikkelen.

Milou Koelmans

Tijdens mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie gaf ik communicatietrainingen aan studenten. Daarnaast heb ik ook studenten gecoacht en begeleid tijdens hun studie. Daaropvolgend ben ik een tijd voor HR werkzaamheden naar het buitenland verhuist. Zowel voor het persoonlijke avontuur als voor mijn ontwikkeling zijn dit mooie stappen geweest en heb ik me gerealiseerd dat ik een veilige haven erg belangrijk vind.   Deze veilige haven heb ik in mijn werk gevonden bij Buro Noorderlingen. Vanaf de eerste ontmoeting voelde het als een warm bad. Werken vanuit onze eigen kwetsbaarheid als mens, en daarmee een veilige omgeving mogen scheppen om andere mensen te laten groeien, is iets wat ik erg krachtig vind. Ik gun iedereen de ervaring om zich veilig en gehoord te voelen en hoop dat ik hier in mijn werk aan kan bijdragen. 

Marieke Schneider

Marieke is gespecialiseerd in vragen op het gebied van loopbaan- en arbeidsmogelijkheden, werk- en privébalans, reintegratie en coaching op persoonlijke effectivtiteit.

Hester Elsinga

Ik ben mijn loopbaan begonnen in het onderwijs. De eerste jaren als groepsleerkracht en later als directeur, meerscholen directeur en interim directeur. Ik vind het prettig om mijzelf te ontwikkelen en daar waar ik anderen kan ondersteunen bij hun ontwikkeling doe ik dat graag. Om mijzelf beter te bekwamen in het begeleiden van individuen en teams ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding. Uiteindelijk heb ik de master NLP (neuro linguistisch programmeren) inclusief coaching afgerond. Ik heb een eigen coachingspraktijk opgezet en ben dit gaan combineren met het werk in het onderwijs. Hoe ik bij Buro Noorderlingen terecht ben gekomen? Lang geleden heb ik een oriënterend loopbaangesprek gehad bij Buro Noorderlingen. Een enthousiaste, betrokken en professionele club mensen. Dat sprak mij aan. We kwamen weer in contact toen ik een interm opdracht deed en zo ontstond er een lijntje. Zo nu en dan deed ik individuele coachingen voor Buro Noorderlingen. Het contact was van beide kanten goed en daarom heb ik de stap genomen om helemaal voor Buro Noorderlingen aan het werk te gaan. De gedrevenheid, nabijheid en persoonlijke aanpak spreken mij erg aan en wil ik zelf ook uitdragen. Daarnaast ben ik DISC trainer en mag ik EMDR toepassen. Ik ben inzetbaar als coach (burn-out, persoonlijke vraagstukken en werk gerelateerde vraagstukken, loopbaan, e.d.) Daarnaast geef ik teamtrainingen en workshops. Ik heb ervaring met scholenfusies en ben ook inzetbaar als fusieprocesbegeleider. Ook heb ik een grote interesse in de cultuur van een organisatie. Door mijn ervaring met veel verschillende teams in verschillende settingen heb ik vlot zicht op wat er speelt Hoe verhouden mensen zich tot elkaar, wat speelt er in de onderstroom en wat zijn de ongeschreven en geschreven regels? Is men zich bewust van zijn of haar eigen inbreng en gedrag? Ik begeleid organisaties graag om de cultuur in beeld te brengen en bij de implementatie van een professionele cultuur. Ik heb een open houding en ben nieuwsgierig naar wat een mens beweegt.

Petra Westerhuis

Petra is (loopbaan)coach, organisatie-adviseur en trainer. Ze is nieuwsgierig en kan goed tussen de regels door luisteren. "Mensen en organisaties helpen met ontwikkelen; daar krijg ik energie van. Ik heb dit in verschillende rollen gedaan: als innovatie consultant hielp ik mensen in organisaties een innovatieve mindset te ontwikkelen. Als People Manager was ik leidinggevende en coach van trainees die vol ambitie hun eerste stappen in het werkende leven zette. Als Learning Designer heb ik creatieve (leiderschaps)programma’s ontwikkelt die écht impact maken. Ik help mijn cliënten om inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en energiebronnen. Tegelijkertijd kijken we naar obstakels die hen belemmeren om deze volledig te benutten. Als organisatie-adviseur en trainer werk ik samen met organisaties en leidinggevenden om een klimaat van vertrouwen te creëren, want alleen dan kan er echt worden gebouwd. Ik ben een creatieve denker die makkelijk situaties analyseert. Mijn drang naar innovatie helpt me vaak om nieuwe perspectieven te ontdekken en oplossingen te vinden. ‘Wie luistert weet meer’. Ik ben nieuwsgierig en kan goed tussen de regels door luisteren. Ik geef terug wat ik zie en hoor zodat we daarover in gesprek kunnen. Wat kun je nog ontdekken over jezelf? Waar zit je kracht en wat belemmert jou? Waar zit ruimte tot ontwikkeling en wat heb je daarvoor nodig? Waar mag je zelf meer regie gaan pakken"? Specialisme: (loopbaan)coaching, leiderschapsontwikkeling, organisatie advies en training en ontwikkeling, ontwerp en uitvoering traineeships

Bewegen tot vernieuwing? Laten we samenwerken

Wij staan gereed voor al je vragen en komen graag met je in gesprek

  • We zoeken zo snel mogelijk contact met je
  • Gemakkelijk, snel en duidelijk antwoord
  • Open voor al uw vragen